Uitgelicht Thuis
Uitgelicht Thuis
Uitgelicht Thuis

Meet&Greet Parkhuizen

Rico den Burger op 16 mei

30 mei start de verkoop van 17 Parkhuizen. We geven je graag de gelegenheid om informatie in te winnen en je vragen te stellen. Daarom organiseren we een Meet&Greet op woensdag 6 juni van 17.00 tot 19.00 uur.

Lees meer »
De Plantage
De Plantage

Nieuwbouw – maar allesbehalve standaard

Rico den Burger op 2 mei

De huizen in Klinkerbuurt 2 van Schoemaker Plantage zijn bijna allemaal opgeleverd. Dat betekent dat de bewoners druk aan het klussen zijn om van hun huis een thuis te maken. Nog niet zo lang geleden – tijdens de pre-housewarming - vroeg ik de bewoners, waarom ze eigenlijk naar Schoemaker Plantage verhuizen.

Lees meer »
De Plantage

Naar buiten in Schoemaker Plantage

Rico den Burger op 2 mei

Het voorjaar is losgebarsten en dus willen we lekker genieten in de tuin of op het terras. Onze tuin is helaas nog één grote zandbak en daarom nam ik een kijkje in de tuin van de achterburen voor wat inspiratie. En gelukkig kunnen we in en rondom Schoemaker Plantage ook volop genieten van de zon. Bijvoorbeeld op een picknickkleedje in de TU wijk of op het terras van de StadsPlantage.

Lees meer »
Thuis
De Plantage

Schoemaker Plantage is 800 bomen rijker

Rico den Burger op 4 april

Woensdag 28 maart hebben we een Tiny Forest in het park van Schoemaker Plantage aangelegd. Leerlingen van groep 5 en 6 van de Cornelis Musiusschool hebben ons geholpen met het aanplanten van ruim 800 bomen. De eerste boom werd geplant door wethouder Stephan Brandligt, Jelle de Jong (directeur IVN) en Anton Schalken (projectontwikkelaar AM).

Lees meer »
Thuis

De leukste koffieplekken in de buurt van Schoemaker Plantage

Jolanda Spoelstra op 4 april

Eerlijk is eerlijk, ik mis de binnenstad wel een beetje. Dus spring ik regelmatig op de fiets om brood te halen bij onze oude buurtjes van bakkerij De Diamanten Ring. Of we lopen in het weekend een rondje en doen een koffiestop bij Kek of Puro Cucina. Maar buiten de stadsgrachten zijn er ook veel leuke adresjes - en juist die (her)ontdekken we nu we verhuisd zijn. Deze maand deel ik onze favoriete plekken om koffie te drinken die je goed combineert met een fietstochtje of wandeling vanaf de Schoemaker Plantage.

Lees meer »
Thuis

Open Huis en Meet & Greet

Rico den Burger op 29 maart

Ben je benieuwd naar de huizen in Schoemaker Plantage? Dan kun je zaterdag 7 april tussen 11.00 en 13.00 uur een kijkje nemen in een royaal gezinshuis en een breed gezinshuis in Klinkerbuurt 2.

Lees meer »
Thuis

Zo wonen wij in Schoemaker Plantage

Jolanda Spoelstra op 9 maart

Sinds december 2017 woon ik (Jolanda) met mijn man Arthur in de Schoemaker Plantage in Delft. Doei fijn appartementje in de binnenstad - hallo volwassen nieuwbouwhuis! Lees je mee hoe wij van ons nieuwe huis een thuis maken? Deze maand halen we inspiratie uit de buurt voor onze keuken. Want: beter een goede buur dan een verre keukenboer!

Lees meer »
De Plantage
Thuis
De Plantage
De Plantage
De Plantage
De Plantage
Thuis
Thuis
Thuis
Thuis
Thuis
Thuis
De Plantage
Thuis
Thuis

Waarom Arthur en Jolanda eerst niet, maar nu toch wel in Schoemaker Plantage willen wonen

Rico den Burger op 5 december

Het is een drukte van jewelste in het nu nog lege huis van Arthur Hellinga (30) en Jolanda Spoelstra (29). Ze zijn zo aardig om hun huis in Klinkerbuurt 1 open te stellen voor de bezoekers van de Montmartre Markt. Als alle gasten het huis uitvoerig hebben bekeken, nodig ik Arthur en Jolanda uit voor een warme kop soep bij Voldaan Buitenkeuken. Ik wil graag meer weten over deze kersverse bewoners van Klinkerbuurt 1.

Lees meer »
De Plantage

Op de Montmartre Markt: Marjolijn Schaap

Rico den Burger op 19 november

In aanloop naar de Montmartre Markt in Schoemaker Plantage lichten we elke week een marktkraamhouder uit. Deze week: Marjolijn Schaap. Marjolijn is superhandig, want haar handen breien en naaien wat haar hoofd bedenkt. Bovendien is zo ook nog eens poppendokter.

Lees meer »
De Plantage
De Plantage
De Plantage
De Plantage
De Plantage

Griezelmiddag in Schoemaker Plantage

Rico den Burger op 16 october

Zaterdag 28 oktober staat er in Schoemaker Plantage behalve een KampvuurBBQ ook een Griezelmiddag op het programma. Kinderen kunnen naar hartenlust knutselen, dansen en griezelen. De Griezelmiddag begint om 16.00 uur en deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Lees meer »
De Plantage
Thuis

Veel oog voor detail in Schoemaker Plantage

Rico den Burger op 16 october

Wie Schoemaker Plantage binnenrijdt ziet direct dat de huizen hoog, breed en statig zijn. Deze huizen zijn namelijk écht een maatje groter dan de meeste andere nieuwbouwhuizen. Maar ook aan de details is gedacht. Als je goed kijkt zie je dat de huizen in Schoemaker Plantage veel historische details en grappige kwinkslagen bevatten. We zetten ze voor je op een rijtje.

Lees meer »
De Plantage
De Plantage
De Plantage
Thuis

5 echte redenen om te verhuizen naar Schoemaker Plantage

Rico den Burger op 6 september

28 juni vierden de toekomstige bewoners van Klinkerbuurt 2 in Schoemaker Plantage een feestje bij Voldaan Buitenkeuken. De reden van het feestje? Die dag werd er gestart met de bouw van hun huizen. Ik was er ook. Niet om met confetti te schieten of om een toespraak te houden, maar om de aanwezigen één vraag te stellen:

Lees meer »
Thuis
De Plantage
De Plantage
De Plantage
Thuis
De Plantage
De Plantage
Thuis
Thuis
De Plantage
De Plantage
De Plantage

Extra inspiratie voor ons park via Facebook

Rico den Burger op 30 mei

De afgelopen weken hebben we de volgers van onze Facebookpagina gevraagd om mee te denken over ons stadspark. De (toekomstige) bewoners van de Schoemaker Plantage denken mee over de indeling van het (tijdelijk) park, maar onder het motto ‘alle hulp is welkom’ hebben we om extra input gevraagd. In totaal dachten bijna zeventig mensen met ons mee. We geven graag een samenvatting van de ontvangen input.

Lees meer »
De Plantage
De Plantage
Thuis

Marlies maakt van je nieuwe huis een droomhuis

Sanna Helmer op 24 april

Wie wil wonen in de Schoemaker Plantage kiest natuurlijk eerst zijn favoriete huis, maar daarna volgen er nog meer keuzes. Zo kun je voor elk huis kosteloos kiezen uit verschillende indelingen en plattegronden. Marlies Groenhof, woonadviseur bij BAM, helpt je bij die keuzes. Zij kijkt samen met jou naar de optimale indeling van je huis. Onder andere, want als ik Marlies spreek, blijkt dat deze leuke vrouw nog veel meer voor je kan betekenen.

Lees meer »
De Plantage
De Plantage
De Plantage
Thuis
De Plantage
De Plantage
De Plantage

Studenten onderzoeken duurzaamheid Schoemaker Plantage

Sanna Helmer op 7 maart

De Schoemaker Plantage is duurzaam. Maar hoe duurzaam eigenlijk? Dat onderzoeken 7 InHolland-studenten van de opleiding ‘Landscape & Environment Management’. Hoe dit zo gekomen is, vertelt docent Ted van der Klaauw. Ook student Rik Jansen schuift nog even aan om over zijn ervaringen te vertellen.

Lees meer »
Thuis

Deze mannen bouwen jouw huis

Rico den Burger op 27 februari

Jaren - ja, jaren! - voordat je de sleutel van je nieuwe huis krijgt, beginnen de voorbereidingen al. Van de bodemonderzoeken tot het maken van een stedenbouwkundig plan en vele, vele overleggen tussen allerlei partijen. Arjan Vellekoop, projectmanager bij BAM Wonen, geeft je een kijkje in zijn wereld, maar eerst vertelt Marc de Vries, inframanager en projectleider bij BAM Infraconsult, hoe hij meehelpt bij de bouw van de Schoemaker Plantage.

Lees meer »
De Plantage

Zo komt het park in de Schoemaker Plantage eruit te zien

Rico den Burger op 16 februari

Donderdagavond 9 februari verzamelden de toekomstige bewoners van Schoemaker Plantage zich in de Schoemakerloods. Ze zijn er om meer te weten te komen over de plannen voor het park in de nieuwe buurt. Daarbij mogen ze over de (tijdelijke) inrichting van bepaalde delen meedenken. Ik was er ook. Als fly on the wall. Ik vertel jullie graag wat ik hoorde en zag.

Lees meer »
De Plantage

Deze huizen zijn er te koop in Klinkerbuurt 2

Rico den Burger op 6 februari

Klinkerbuurt 2 is de nieuwste buurt van de Schoemaker Plantage. Deze nieuwe stadsbuurt heeft een eigen stadspark en ligt op maar 10 minuten fietsen van de binnenstad. In Klinkerbuurt 2 komen 30 ruime energieneutrale huizen. Wij hebben de verschillende type huizen voor je op een rij gezet.

Lees meer »
De Plantage
Thuis
Thuis
Thuis
De Plantage
De Plantage
De Plantage
Delft

Delft Zuidoost moet zo groen en blauw mogelijk worden

Sanna Helmer op 23 december

Met de komst van nieuwe huizen en studentenhuisvesting in Delft Zuidoost - waar je de Schoemaker Plantage vindt - moest het bestemmingsplan gewijzigd worden. Er kwam een akkoord, maar dan moesten er ook meer bomen, planten en water komen. Voor de juiste balans, zeg maar. Want zeg nou zelf, in een groen, waterrijk buurtje woon je nou eenmaal fijner. Daarbij is het goed om de klimaatverandering tegen te gaan.

Lees meer »
De Plantage

Nieuw huizenaanbod in Klinkerbuurt 2

Sanna Helmer op 19 december

De huizen in Klinkerbuurt 1 zijn bijna allemaal verkocht. Steeds meer mensen ontdekken hoe heerlijk je hier woont. Dat komt o.a. door de autoluwe straatjes en het park een paar stappen van je huis. Tijd dus om door te pakken met Klinkerbuurt 2.

Lees meer »
De Plantage

Dit is het programma van Winters Delft

Rico den Burger op 13 december

De Schoemaker Plantage wordt van 16 december tot 16 januari omgetoverd in een groot winterparadijs. Een maand lang kun je in de Schoemaker Plantage o.a. schaatsen, ijshockeyen en roetsjen over een ijsglijbaan. Er is zoveel te doen, dat wij de hoogtepunten voor je op een rij hebben gezet.

Lees meer »
De Plantage
De Plantage

Het laatste nieuws over de brand in de Schoemaker Plantage

Sanna Helmer op 6 december

Heb je al gehoord dat er een brand woedde in één van de loodsen op de Schoemaker Plantage? Toen ik het nieuws voorbij zag komen, schrok ik even bij het zien van de beelden. Enorme rookwolken! Er zou toch niets met de loodsen aan de hand zijn waar Voldaan Buitenkeuken, De Griekse Olijf, het informatiecentrum en Duurt’s Wijnen in zitten? Gelukkig was dit niet geval. Nu - een paar weken na dato - bel ik met Anton Schalken, ontwikkelaar van de Schoemaker Plantage om meer te horen.

Lees meer »
De Plantage

Studenten met een vlotte babbel gezocht

Rico den Burger op 2 december

Wij zoeken studenten die tijdens Winters Delft van 16 december tot 15 januari onze Schoemakerloods willen bemannen. De werkzaamheden bestaan uit het verwelkomen van gasten en hen informeren over onze gezinshuizen en ontwikkelingen in het gebied.

Lees meer »
Thuis
Delft

Dit zijn de hotspots van Delft

Sanna Helmer op 24 november

Vorige keer vertelde ik je over de leuke dingen die er te doen zijn rondom de Schoemaker Plantage. Diezelfde dag dat we de buurt verkenden fietsten we ook nog een stukje verder richting het gezellige hart van Delft. Stiekem ben ik een beetje verliefd geworden op de stad. Alles is zo dicht bij elkaar en wat is de stad mooi met haar grachten en gezellige pleinen. Benieuwd wat onze favoriete plekken zijn? Lees mee!

Lees meer »
Delft
De Plantage
Delft

Sanna verkent de Schoemaker Plantage op haar fiets

Sanna Helmer op 18 november

Elke keer vertel ik hoe dicht Schoemaker Plantage bij het centrum van Delft ligt. Dat zie ik namelijk op de kaart. Een gevoel heb ik er nog niet bij… en dat voelt niet fijn. Tijd om met bewijs te komen. Ik plan een ‘dagje fietsen in Delft’. Mijn leuke stagiaire is ook van de partij. Zij stippelt de route uit.

Lees meer »
Thuis
Delft

Waar in Delft vind je nog de Delftse School?

Rico den Burger op 9 november

In Schoemaker Plantage zijn de huizen ontworpen in de stijl van de Nieuwe Delftse School, een hedendaagse vertaling van de Delftse School. Maar voor ik ‘nieuw’ kan snappen, moet ik terug naar de basis. Laat Han van Seumeren, ontwikkelaar bij AM, me daar nou bij kunnen helpen.

Lees meer »
Delft
De Plantage
De Plantage
De Plantage
De Plantage
Thuis
De Plantage
De Plantage
Delft

Tijn maakt van Schoemakerloods een kunstwerk

Sanna Helmer op 16 september

De oude TNO-loodsen in Schoemaker Plantage kunnen wel een likje verf gebruiken. “Of zullen we het creatiever aanpakken?”, vroeg het projectteam zich af. Dat idee viel in goede aarde, dus vroegen we kunstenaars uit Delft om een voorstel te maken voor het ‘versieren’ van de loodsen. We kregen diverse aanmeldingen, waaronder die van Tijn Noordenbos.

Lees meer »
De Plantage

Schoemaker Plantage aan de Middelandse Zee

Rico den Burger op 12 september

Voor heel even leek de Schoemaker Plantage vrijdagavond aan de Middellandse Zee te liggen. De Portugese wijnen van Duurt’s Wijnen, Griekse specialiteiten van De Griekse Olijf en ondergaande zon zorgden voor een tropische sfeer in de nieuwste woonbuurt van Delft. Hieronder de foto’s van deze geslaagde middag.

Lees meer »
Thuis

Kijkmiddag: Hoe groot is de grootste kamer?

Rico den Burger op 2 september

Het Schoemakerteam nodigt je uit voor een kijkmiddag in Ridderkerk. De huizen van het project Riederwerf in Ridderkerk komen van binnen overeen met de gezinshuizen in de Schoemaker Plantage. Door deze huizen te bezoeken kun je inspiratie opdoen voor je eigen huis.

Lees meer »
Thuis
Delft
Delft
Delft
De Plantage
Thuis

Zó haal je de zomer in huis

Rico den Burger op 24 augustus

Het is zomer in Nederland en dus is het buiten groener dan ooit. En die groene buitenwereld met bijbehorende temperaturen geeft ons energie. Heerlijk toch? Wij vragen ons dan ook af of we de zomer van buiten mee naar binnen kunnen nemen. Zodat we er nog langer van kunnen genieten. Hoe halen we de zomer in huis? Daar zijn een aantal manieren voor en die zetten we in deze blog vol inspiratie voor je op een rijtje!

Lees meer »
Delftse Stoep 2.0Thuis

Wat is de Delftse Stoep 2.0

Sanna Helmer op 24 augustus

Deze blog is een ode aan de Delftse stoep. De Delftse stoep – afkomstig uit de Delftse School – is voor ons een symbool van het leven. Op een Delftse stoep ontmoeten we nieuwe mensen en genieten we tegelijkertijd met diegene die we liefhebben. We drinken er een goed glas wijn en kijkend naar onze spelende kinderen, overdenken we het goede leven. Maar is dit wel de historische functie van een Delfste Stoep? Dat vragen we aan Johan Snel, stedenbouwkundige en conceptontwikkelaar bij AM.

Lees meer »
Voldaan BuitenkeukenDe Plantage
De Plantage

Schoemaker Plantage binnenkort uniek 'restaurant' rijker

Sanna Helmer op 10 augustus

De foodtruckfestivals zijn hot. Dat mag duidelijk zijn. Zelf ben ik een groot liefhebber. Lekker rondhangen, langs de verschillende eettentjes struinen en luisteren naar muziek. Maar wist je dat Delft binnenkort een plek rijker is waar je meerdere dagen per week in zo’n setting met vrienden of familie kunt genieten van een hapje en drankje?

Lees meer »
De Plantage

Kom naar de Delftse BBQ in de Schoemaker Plantage

Sanna Helmer op 2 augustus

20 augustus organiseren we een gezellige BBQ in Schoemaker Plantage. Je bent ontzettend welkom om tussen 13.00 en 16.00 uur te komen genieten van overheerlijke hapjes en drankjes. De BBQ houden wij bij Schoemakerloods, bereikbaar via de Schoemakerstraat 97K in Delft. Neem familie, vrienden en kinderen mee, zodat we er met elkaar een feest van kunnen maken.

Lees meer »
Delft
Delft

Delft door de ogen van Willem

Sanna Helmer op 29 juli

Willem Overgaag is geboren en getogen Delftenaar weet alles van de stad. En de stad weet ook veel over Willem, want Willem is door heel Delft bekend. Daarom hebben we Willem uitgenodigd voor een gesprek en bekijken we Delft door zijn ogen.

Lees meer »
Delft

Delftse Picknick

Sanna Helmer op 29 juli

Locatie gewijzigd! Omdat de weersvoorspelling voor aanstaande zondag niet picknickkleed ‘proof’ is picknicken wij in en om de Schoemakerloods aan lange tafels, bereikbaar via Schoemakerstraat 97K.

Lees meer »
Delft

De leukste evenementen in Delft – juli

Rico den Burger op 29 juli

9 juli begint de schoolvakantie en dat betekent: tijd voor leuke dingen met het hele gezin of vriendenkring. Maar wat valt er allemaal te beleven in Delft? Een ding is zeker: ook in de zomer is Delft een levendige stad. We gaan er bij Delfstestoepen.nl vanuit dat het weer ons niet in de steek laat en dus zetten we de leukste evenementen op een rij.

Lees meer »
Delft

De leukste kinderopvang van Delft: Plukkebol

Sanna Helmer op 27 juli

Plukkebol is misschien niet de grootste kinderopvang van Delft, maar sowieso de leukste. In ons redactieteam wordt enthousiast gesproken over de eigenaren Rob Vullings en Mark Siep. Ik ben benieuwd. Op een vrijdagochtend rijd ik naar Delft en parkeer mijn auto op het grote parkeerterrein van de deur. Handig!

Lees meer »
Delft

Dit wordt het nieuwste park van Delft

Sanna Helmer op 27 juli

Het nieuwste park van Delft is een plek waar je lekker kunt luieren op een grasheuvel terwijl je uitkijkt op een groepje mensen die tai chi’en. Verderop doen een paar kinderen bomentikkertje en ondertussen zie je de buurman voorbij joggen. Dit park is toekomstmuziek, maar het komt er echt. Midden in de TU-wijk om precies te zijn. En je kunt er nog wonen ook!

Lees meer »
Delft
Delft

Evenementen

Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Yvonne Hoebee
Van Silfhout en Hogetoorn B.V.
Oude Delft 110-A
2611 CE Delft
015 212 5288
nieuwbouw@vansilfhout.nl

Yvonne Hoebee

Corrine Juffermans
Olsthoorn Makelaars
Santiagosingel 1
2548 HN 'S-GRAVENHAGE
070-3084656
nieuwbouw@olsthoornmakelaars.nl

Corrine Juffermans
Ligging van het project