Nieuwbouwproject Schoemaker Plantage, stads wonen aan je eigen park

Veel verschillende huizen verdeeld over twee deelgebieden

Op de oude TNO-locatie tegenover de Technische Universiteit van Delft komt een compleet nieuwe woonbuurt met een park en zo’n 600 tot 800 nieuwbouwhuizen. De huizen bouwen we gefaseerd, zodat de Schoemaker Plantage op natuurlijke wijze kan groeien. Hier voelt binnen als buiten. Vanaf dag één! De Schoemaker Plantage bestaat uit twee deelgebieden, de Klinkerbuurt en de Grasbuurt. We starten met de verkoop van de huizen in de Klinkerbuurt.

Nieuwbouw huizen in Schoemakerplantage

Er komen veel verschillende gezinshuizen, zowel rijhuizen als hoekhuizen. Onderverdeeld in 5 woningtypes: Royale gezinshuizenbrede gezinshuizen, parkrandhuizen, het parkrandtorenhuis en de poortwoning. De overeenkomst zit hem in de ruimte, het groen en de architectuur. Met het ontwerp heeft de architect een hedendaagse vertaling van de Delftse School gemaakt. Wij bestempelen dit als de ‘Nieuwe Delftse School’. De Schoemaker Plantage voelt als een binnenstad én een tuindorp.

Het gras is echt groener in Schoemaker Plantage

Je woont hier stads. Maar dan wel lekker rustig én omringd door groen. De huizen staan op ruime kavels en tussen de rijtjes zijn veel plekken met gras en bomen. Hier kunnen kinderen op een veilige manier de wereld ontdekken. Op straat... of nog leuker: in het park!
Het stadspark van Schoemaker Plantage verbindt de Klinkerbuurt en de Grasbuurt. Hoe het park wordt? In eerste instantie wordt de invulling bepaald door tijdelijke initiatieven die we net als de definitieve invulling graag samen met jou bepalen. Zeker is dat je hier straks kunt spelen, ontspannen en sporten. Een park voor iedereen.

Zie jij jezelf hier misschien wel wonen? Schrijf je dan snel in om meer informatie te ontvangen.

De fiets- en wandelroutes in de nieuwe woonbuurt sluiten aan bij het bestaande netwerk en een lange diagonale zichtlijn geeft zicht op de Nieuwe Kerktoren. Zo zijn de Schoemaker Plantage en de oude binnenstad fysiek en visueel aan elkaar verbonden.

Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Yvonne Hoebee
Van Silfhout en Hogetoorn B.V.
Oude Delft 110-A
2611 CE Delft
015 212 5288
nieuwbouw@vansilfhout.nl

Yvonne Hoebee

Corrine Juffermans
Olsthoorn Makelaars
Santiagosingel 1
2548 HN 'S-GRAVENHAGE
070-3084656
nieuwbouw@olsthoornmakelaars.nl

Corrine Juffermans
Ligging van het project