Stel je eens voor... Schoemaker Plantage is af.

De Grasbuurt en Klinkerbuurt worden met elkaar verbonden door een groen hart: het stadspark. Een plek waar je lekker kunt luieren op een grasheuvel, een park waar kinderen aan het spelen zijn een plek voor allerlei mooie planten en bomen en kronkelende paden.
Dat is geen droom maar toekomstmuziek.
De aanleg van het park loopt gelijk met de bouw van de huizen. En dat is fijn, want zo kan iedereen die hier woont vanaf dag één genieten van groen.

Rondom Schoemaker Plantage ligt een heel aantrekkelijk stukje natuur met bijzondere oevers. Ecologisch van grote betekenis voor plant en dier. De invulling past perfect bij een woonwijk zoals deze. Lommerrijk, speels en met veel speel-, zit- en wandelmogelijkheden.
De ecologische waarde heeft een rol gekregen in het ontwerp door de gekozen bomen.

Kronkelende paden en een glooiend landschap
Het park is zo’n 500 meter lang en 20 tot 60 meter diep. Dat is ruim, maar niet enorm. Toch zal het park straks groter voelen. Over de kronkelende paden kun je dwalen. Steeds is de route weer anders en nooit kun je ver vooruitkijken. De kort zichtlijnen in combinatie met de glooiing in het landschap en de afwisselend geplante bomen maken het park 'spannend'.

Spannend bomenspel
De Klinkerbuurt en Grasbuurt krijgen ieder een eigen bomensoort. In de Klinkerbuurt komen exoten met een transparante kroon en geveerd blad, zodat het licht mooi gefilterd wordt. In het park komen inheemse bomen en struiken. De compositie wordt heel bijzonder. Van een grote alleenstaande abeel tot een klein groepje lindes. Ook komen er wilde kersen (ook wel boskriek) genoemd. Het leuke aan de combinatie van deze bomen is dat het beeld steeds verandert doordat er steeds iets anders in bloei staat. De boskriek vind je straks ook in de Grasbuurt, afgewisseld met diverse fruitbomen.

Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Yvonne Hoebee
Van Silfhout en Hogetoorn B.V.
Oude Delft 110-A
2611 CE Delft
015 212 5288
nieuwbouw@vansilfhout.nl

Yvonne Hoebee

Corrine Juffermans
Olsthoorn Makelaars
Santiagosingel 1
2548 HN 'S-GRAVENHAGE
070-3084656
nieuwbouw@olsthoornmakelaars.nl

Corrine Juffermans
Ligging van het project