De Klinkerbuurt

Het eerste en tweede gedeelte van de Klinkerbuurt is klaar. De gevarieerde huizen met tuinen grenzen aan een wirwar van klinkerstraten, steegjes en autovrije pleintjes. Met altijd uitzicht op het groen. Er zijn verschillende woningtypen van brede tot royale gezinshuizen. Dit zijn zeer energiezuinige huizen met een dak vol zonnepanelen, een bodemwarmtepomp, vloerverwarming- en koeling, verdiepingshoge binnendeuren, een regenton in de tuin, parkeren op het binnenterrein en een grote schuifpui. In de entree van de Klinkerbuurt komen later ook energiezuinige appartementengebouwen.

Groene inrichting Klinkerbuurt 3

De straten van klinkerbuurt 3 krijgen, net als het straatje tussen klinkerbuurt 1 en 2, een groene invulling. De bomen zorgen voor schaduw en koelte en op diverse plekken wordt ruimte gemaakt voor planten en bloemen. Deze ‘gaten’ in het straatwerk zijn daarnaast ook handig om water af te voeren bij hevige regenbuien. Onze landschapsarchitect Landlab heeft de ideeën ingetekend op de impressies van de straatjes. De beelden hebben velen gezien tijdens de inloopavond van het bestemmingsplan voor de grasbuurt. De voorgestelde inrichting wordt nog beoordeeld door de gemeente en afgestemd met hulpdiensten zoals de brandweer. Hierna worden de ontwerpen afgerond zodat ze mee kunnen worden genomen als we de straten gaan aanbrengen van klinkerbuurt 3.

Schoemaker Plantage Delft
  • Klinkerbuurt 3 visual 1
  • Klinkerbuurt 3 visual 2
  • Klinkerbuurt 3 visual 3
  • Klinkerbuurt 3 visual 4
  • Klinkerbuurt 3 visual 5
  • Klinkerbuurt 3 visual 7
  • Klinkerbuurt 3 visual 8
  • Klinkerbuurt 3 visual 9
“Je woont hier stads. Maar dan wel lekker rustig én omringd door groen.”

Tot in detail

Als je goed kijkt zie je dat de nieuwbouw huizen in Schoemaker Plantage veel historische details en grappige kwinkslagen bevatten. Enkele bijzonderheden op een rij:

Ambachtelijke bakstenen

Ambachtelijke bakstenen

Onze bakstenen komen uit de enige ambachtelijke bakstenenfabriek van Nederland, namelijk steenfabriek Vogelensang uit Deest. Het ambachtelijke meng-, droog- en bakproces geeft onze stenen hun vuurrode kleur. Op impressies en foto’s is het moeilijk te zien, maar de bakstenen van de huizen in Schoemaker Plantage zijn echt heel mooi.

Persoonlijke stoeptegel

Persoonlijke stoeptegel

Een stuk minder opvallend maar niet minder leuk zijn de persoonlijke stoeptegels. De bewoners van de Klinkerbuurten mogen hun eigen persoonlijke stoeptegel ontwerpen. Bij oplevering ligt de stoeptegel in hun eigen Delftse Stoep. Hoe leuk is dat!

Sfeervolle verlichting

Sfeervolle verlichting

Als de zon ondergaat is Schoemaker Plantage misschien wel op zijn mooist. Dan gaat de buitenverlichting aan. Elk huis is voorzien van een sfeervolle buitenlamp. Dat lijkt een kleinigheid, een gimmick, maar wie gezien heeft hoeveel extra sfeer deze lampen geven weet wel beter. Het zijn al deze details bij elkaar die Schoemaker Plantage de unieke uitstraling geven.

Hoger gelegen Parkrandhuizen

Parkhuizen

Sommige huizen hebben een klein trapje voor de deur. Dat is niet voor niets. Dat komt omdat de Parkrandhuizen hoger liggen dan de rest van de huizen. En daar is over nagedacht, want zo hebben deze huizen een geweldig uitzicht over het park van Schoemaker Plantage.

Het Schoemakertje

Het schoemakertje

Je ziet ze op bijna elke foto: de Schoemakerpalen, oftewel het Schoemakertje. Speciaal voor Schoemaker Plantage ontworpen en terug te vinden door de hele buurt.

En er is meer

De huizen, de stoepen en het park bevatten nog veel meer opvallende details. Kom gerust eens langs om te kijken en maak een wandeling door de buurt!

Klinkerbuurt 3 - Herenhuizen aan het park

In Klinkerbuurt 3 komen naast gezinshuizen ook Herenhuizen. Deze huizen bieden je vanaf de bank of tijdens het koken een prachtig uitzicht over het park van Schoemaker Plantage. Het woongedeelte is namelijk op de eerste verdieping. Aan de achterzijde heb je toegang tot het riante dakterras op het zuidwesten. De slaapkamers bevinden zich op de tweede en derde verdieping. Ook heb je één eigen parkeerplaats op het mandelige parkeerterrein achter de huizen. Er worden in totaal 17 Herenhuizen gebouwd.

Belangstelling?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!
Meer informatie over Schoemaker Plantage

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp

“Schoemaker Plantage; Nieuwbouw koophuizen in Delft”

Contactpersonen Schoemaker Plantage

Yvonne Hoebee
Van Silfhout en Hogetoorn B.V.

Yvonne Hoebee

Corrine Juffermans
Olsthoorn Makelaars

Corrine Juffermans