Illustrator Mankaiii brengt stad en natuur samen op de Schoemakerloods

Door Sanna Helmer op 20 september 2016 in De Plantage

Ben je de afgelopen weken al in Schoemaker Plantage geweest? Dan heb je gezien dat de oude TNO-loodsen kleur hebben gekregen. Tijn Noorderbos en Bernd ’t Hart hebben de eer gekregen om hun creativiteit los te laten op de saaie grijze loodsen. Eerder sprak ik Tijn. Vandaag reis ik af naar Delft om Bernd te ontmoeten.

 

Vandaag heeft de geweldige nazomer net ons land verlaten en kleurt de hemel grijs. Dat mag de pret niet drukken, want de kleuren die Bernd gebruikt voor zijn illustratie - “Geen kunstwerk, hoor”, zoals hij zelf zegt - fleuren de dag weer op. Bernd heeft de zijkant van de loods aan de kant van Voldaan Buitenkeuken toegewezen gekregen. We staan voor de wand van 17 bij 16 meter en hij legt uit wat ik zie. “In mijn illustratie breng ik via de nieuwe buurt stad en natuur samen. De man aan de linkerkant van de huizen met Delftse school-architectuur komt thuis na een werkdag en de vrouw aan de rechterzijde staat symbool voor de natuur.”

Bijna klaar

Bernd is bijna klaar met zijn werk. De hoogwerker staat al klaar om vandaag weer verder te gaan. “Ik denk nog een paar dagen werk, dus met een beetje doorwerken is het geheel klaar als zaterdag de 24e de feestelijke onthulling plaatsvindt.

Ik wilde tekenen, tekenen en tekenen

Hoe kwam je eigenlijk op het idee om je hiervoor aan te melden”, vraag ik Bernd. “Ik zag op Facebook de vraag voorbijkomen. Ik ben altijd in voor leuke, nieuwe dingen, dus maakte ik een plan en stuurde het in. Het Schoemakerteam was enthousiast, dus hier sta ik dan.” Het enthousiasme straalt van Bernd af. Hij vertelt dat hij al van jongs af aan tekent. “Ik wilde niets anders. Op school gaven ze me een schetsblok waar ik me in mocht uitleven. Ondertussen luisterde ik en nam ik de lesstof in me op, waardoor ik mijn diploma gewoon haalde. Uiteindelijk ben ik opgeleid tot grafisch vormgever en heb ik me gespecialiseerd als illustrator.”

Wil je meer informatie ontvangen over de Schoemaker Plantage? Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen

Meer van Bernds werk zien

Bernd heeft altijd duizend ideeën. “Ik schrijf boekjes vol. Natuurlijk werk ik er ook geregeld een aantal uit. Daar zit ook een stukje design tussen zoals fietslichtjes en meubelstukken. Verder maak ik (geboorte)kaartjes, en zeefdrukposters die ik verkoop op marktjes.” Ik had al even op de site van Bernd gekeken. Hierop is goed te zien wat hij zoal maakt. Mooi! Zelf is hij heel bescheiden. “Ik vind het vooral leuk als andere mensen er blij van worden. En de website is verouderd, hoor. Ik moet hem echt updaten. Je kunt beter kijken op Instagram.

Ook Tijn Noordenbos ging aan de slag met het de Schoemakerloods. Lees ook zijn verhaal.

Wil je meer informatie ontvangen over de Schoemaker Plantage? Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen

>> Vond je dit artikel leuk? Lees dan ook eens: Frank en Jenifer kopen het eerste Torenhuis van de Schoemaker Plantage

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  
>> Op de hoogte blijven van alle evenementen in en rondom de Schoemaker Plantage. Blijf op de hoogte via het event-kanaal.  
>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

 

  • Illustrator Mankaiii brengt stad en natuur samen op de Schoemakerloods

“Schoemaker Plantage; Nieuwbouw koophuizen in Delft”

Contactpersonen Schoemaker Plantage

Lisette Beurskens
Van Silfhout en Hogetoorn B.V.

Lisette Beurskens

Corrine Juffermans
Olsthoorn Makelaars

Corrine Juffermans