Waarom Arthur en Jolanda eerst niet, maar nu toch wel in Schoemaker Plantage willen wonen

Door Rico den Burger op 5 december 2017 in Thuis

Het is een drukte van jewelste in het nu nog lege huis van Arthur Hellinga (30) en Jolanda Spoelstra (29). Ze zijn zo aardig om hun huis in Klinkerbuurt 1 open te stellen voor de bezoekers van de Montmartre Markt. Als alle gasten het huis uitvoerig hebben bekeken, nodig ik Arthur en Jolanda uit voor een warme kop soep bij Voldaan Buitenkeuken. Ik wil graag meer weten over deze kersverse bewoners van Klinkerbuurt 1.


Arthur en Jolanda groeiden op in Friesland. Op de middelbare school sloeg de vonk over en werden ze verliefd. Arthur verhuisde voor zijn studie naar Delft. Jolanda ging studeren in Groningen, maar verruilde die stad al snel voor Delft toen ze haar diploma eenmaal op zak had. Samen woonden ze vijf jaar in een stads appartementje in de binnenstad van Delft. Totdat ze besloten dat het tijd was voor de volgende stap.

Een Royaal Gezinshuis in Klinkerbuurt 1

Een royaal Gezinshuis in de Schoemaker Plantage is die volgende stap, blijkt nu. Maar daarbij gingen ze niet over één nacht ijs. De zoektocht naar een nieuw huis begon weliswaar in de Schoemaker Plantage, maar liefde op het eerste gezicht was het niet. Na hun eerste bezoek aan de Schoemakerloods besloten Arthur en Jolanda verder te kijken. 

“We zochten een goed geïsoleerd huis, met voldoende ruimte en een tuin”, vertelt Arthur. “Dat vonden we allemaal in Schoemaker Plantage, maar omdat de huizen nog gebouwd moesten worden, zou het allemaal erg lang gaan duren”, vult Jolanda aan. En dus keken de twee naar bestaande bouw. “Die huizen bleken te klein, te smal of er moest te veel geklust worden. We zijn geen echte klussers”, geeft Jolanda toe. 

De stad verhuist mee

Dus zocht het inmiddels getrouwde stel opnieuw naar nieuwbouw. Ze bekeken andere projecten en heroverwogen ook Schoemaker Plantage. “Toen we hier voor de tweede keer waren, konden we ons veel beter een beeld van de buurt vormen”, zegt Jolanda. “Dat Voldaan Buitenkeuken open was, droeg daar ook aan bij”. Arthur raakte overtuigt door het duurzame karakter van de huizen. Bovendien zijn de snelweg en de stad echt heel dichtbij. “De stad is eigenlijk met ons meeverhuist.”

Voordat Arthur en Jolanda hun handtekening zetten, gaan ze op de koffie bij hun toekomstige buren. “Dit hielp ons enorm bij het maken van onze keuze”, zegt Jolanda. Ze is de buren – Susan en Marcel – erg dankbaar voor hun hulp. “Sowieso hebben we met alle buren erg goed contact”.

Image not found

Om het huis helemaal naar eigen smaak in te richten heeft Jolanda een cursus interieurstyling gevolgd. En met succes; met een moodboard en kleurenplan onder de arm gaan Arthur en Jolanda verschillende winkels af. We zijn echt speurders”, vertelt Jolanda. Volgens Arthur zoeken ze naar ‘een mix van gezellige en stoere elementen’. 

Als ik mijn vragen gesteld heb en de soep op is nemen we afscheid. Arthur en Jolanda gaan weer klussen. Nog vijf dagen en dan willen ze écht verhuizen. Geen moment te verliezen dus. 

Ben je na het het lezen van dit interview benieuwd naar de huizen in Schoemaker Plantage? Begin 2018 gaan de huizen in Klinkerbuurt 3 in verkoop. Je kunt ze nu al bekijken. 

Je kunt ons ook volgen via Facebook. Op Instagram delen we de mooiste foto's uit Schoemaker Plantage. 

  • Waarom Arthur en Jolanda eerst niet, maar nu toch wel in Schoemaker Plantage willen wonen

“Schoemaker Plantage; Nieuwbouw koophuizen in Delft”

Contactpersonen Schoemaker Plantage

Lisette Beurskens
Van Silfhout en Hogetoorn B.V.

Lisette Beurskens

Corrine Juffermans
Olsthoorn Makelaars

Corrine Juffermans