Deze man maakt de lekkerste pita gyros van Delft

Door Sanna Helmer op in Delft

De nieuwe woonwijk Schoemaker Plantage heeft een interessante historie. Vroeger was het gebied het werkterrein van TNO. Dat stukje historie zie je terug door een aantal loodsen die er nog staan. Die loodsen staan er maar tijdelijk, maar nog lang genoeg om er gebruik van te maken! In deze loodsen opende op 23 mei De Griekse Olijf. De Griekse Olijf bij de TU “De Griekse Olijf is een delicatessenzaak. Ze verkopen uit Griekenland geïmporteerde (vaak biologische) producten en pita gyros.

 

In één van de loodsen vind je het het informatiecentrum van de nieuwbouwwijk, maar je kunt hier straks ook terecht voor de beste koffie en lekkerste Griekse producten. Daan van Voldaan.com en Yannis en Esther van De Griekse Olijf openden de eerste Schoemaker-winkeltjes. Dat er maar velen mogen volgen.


Vandaag bezoek ik Yannis van de Griekse Olijf. Bij hem thuis aan de keukentafel – dit huis heeft geen Delftse stoep – vertelt de levensgenieter over zijn leven, zijn dromen en zijn werk. Ondertussen geniet ik van een kopje kruidenthee. Yannis showt me een bakje met bloemetjes. “Groeit op meer dan 1000 meter hoogte. Is heel goed voor je. Ga je veel van plassen!”

Wil je meer informatie ontvangen over de Schoemaker Plantage? Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen

De Griekse Olijf bij de TU

De Griekse Olijf is een delicatessenzaak. Je kunt ons vinden op de markt in Delft Centrum, bij de TU Delft, in Den Hoorn en Zoetermeer. We verkopen uit Griekenland geïmporteerde (vaak biologische) producten en pita gyros. Mensen kunnen ook een maaltijd bij ons bestellen en verder cateren we geregeld feesten en partijen én siert onze olijf (rijdende delicatessenzaak) festivals en events in en rondom Delft. Een uitgebreidere versie van ‘De Griekse Olijf’ willen we in de loods in de Schoemaker Plantage beginnen.”

Ik sta bekend om de lekkerste pita gyros van Delft en omstreken.

Yannis geniet ontzettend van zijn werk en het zelfstandig ondernemerschap. “Ik zou niet anders kunnen. Ik doe dingen graag op mijn eigen manier in mijn eigen tempo. Maar wel altijd met plezier en passie. Ooit begon ik met het grillen van maïskolven, ik heb ook nog in de kleding gezeten en nu doe ik dit alweer 16 jaar met heel veel plezier. Mijn klanten ken ik bijna allemaal bij naam. Als de drukte het toelaat, ga ik er even gezellig bijzitten, terwijl ze zitten te smullen van ons eten.”

Genieten van het leven vind ik ontzettend belangrijk.

Partners in crime

Het leven gaat niet altijd over rozen. Yannis’ vrouw en moeder van zijn dochter overleed 9 jaar geleden. Daarna kreeg hij een relatie met Esther. Maar dat niet alleen, ze gingen ook samenwerken. 24 uur per dag samen! De Griekse Olijf bestaat inmiddels 16 jaar en dat is een mooi moment om een nieuwe stap te maken. En dat gaat het stel doen in de Schoemaker Plantage.

Dromen en ondertussen doen

“Het poortwachtershuisje bij het oude TNO-terrein trok al lange tijd onze aandacht”, zegt Yannis. “Wat zou het mooi zijn als we hier een winkeltje konden openen. Ik zocht contact met de ontwikkelaar van het gebied tijdens het Delftse event ‘De lichtjes op de sloot’ waar we allebei aanwezig waren. Zo ging het balletje rollen. De ontwikkelaar ziet het wel zitten, maar het bestemmingsplan is nog niet helemaal helder. Voorlopig blijft dit nog even bij een droom. Ik houd mijn vingers gekruist.
Tot die tijd gaan we in ieder geval een loods huren waar we onze ‘olijf’ kunnen stallen en waar we onze producten en gerechten kunnen verkopen.”
Het is de bedoeling dat Yannis en Esther 23 mei starten met hun winkeltje in de Schoemaker Plantage. De Delftse Picknick op 22 mei, waarbij ze natuurlijk aanwezig zijn, is een mooie kickoff.

Lees ook: Dit wordt het nieuwste park van Delft.

Nederlandse komkommer met Griekse smaak

Na het maken van de foto’s krijg ik een komkommer in mijn handen gedrukt. “Komt bij een boer uit Oude Leede vandaan. Daar haal ik veel biologische producten die verwerkt worden in de gerechten.”
’s Avonds schotel ik mijn geliefden thuis een salade met komkommer voor. “Hmmmm…. Lekker die komkommer. Zo smaken ze ook in Griekenland, zegt mijn vriend”. En even voor de goede orde, ik had hem nog niet verteld waar ik die ochtend was geweest.

Jij kunt ook in de buurt van de Griekse Olijf wonen. Kijk dan snel naar het woonaanbod en schrijf jezelf in als belangstellende voor meer informatie.

Ook leuk om te lezen: Het leven op een Delftse Stoep.
Volg de Schoemaker Plantage ook via Facebook of Twitter
Deel dit artikel met je vrienden via de deelbuttons hieronder.

  • Deze man maakt de lekkerste pita gyros van Delft

“Schoemaker Plantage; Nieuwbouw koophuizen in Delft”

Contactpersonen Schoemaker Plantage

Lisette Beurskens
Van Silfhout en Hogetoorn B.V.

Lisette Beurskens

Corrine Juffermans
Olsthoorn Makelaars

Corrine Juffermans

Error during XSLT processing