De start bouw van de Klinkerbuurt 1 in 12 foto’s.

Door Rico den Burger op 18 october 2016 in De Plantage

Donderdagmiddag 7 oktober is met een officiële handeling de bouw gestart van de gezinshuizen in de Klinkerbuurt 1. Bouwers, kopers en andere betrokkenen proostten samen op dit heugelijke moment. Wij blikken terug op deze middag aan de hand van de foto’s.

De middag begon op de patio van de Schoemakerloods. Delftenaar en cabaretier Pieter Jouke heette de bezoekers met een vrolijke noot welkom.

Zoals bezoekers van de Schoemaker Plantage gewend zijn, waren de hapjes en drankjes van Voldaan Buitenkeuken, Duurt’s Wijnen en De Griekse Olijf weer verrukkelijk.

Wilco van der Ban, Directeur van projectontwikkelaar AM Zuid-West, feliciteerde de toekomstige bewoners met de aankoop van hun en blikte terug op de geschiedenis van het project.

Wethouder verkeer en vervoer, grondzaken en vastgoed en Spoorzone Lennart Harpe complimenteerde de toekomstige bewoners met hun keuze voor een Nul Op de Meter Huis. Mede door deze huizen is de Schoemaker Plantage de duurzaamste stadsbuurt van Delft. In een Nul Op de Meter Huis wek je je eigen energie op, bepaal je zelf wat je daarvan gebruikt en zo kom je bij normaal gebruik op nul energielasten uit. Wil je meer weten over de Nul Op de Meter Huizen in de Schoemaker Plantage? Lees dan het artikel Het hoe en wat van Nul Op de Meter Huizen.

Na verschillende speeches wandelden de mensen richting de plek waar Klinkerbuurt 1 komt. Nadat iedereen voorzien was van champagne was het aan de Directeur van AM Zuid West en de wethouder om op de grote knop rode te drukken.

Met een druk op de knop werden de confettikanonnen en de heimachine geactiveerd. Onder applaus werd de eerste paal van de Klinkerbuurt 1 de grond in geslagen.

Na een laatste toast werd het officiële gedeelte afgesloten. Er werd tot het koud en donker was geborreld in de Schoemakerloods.

De gezinshuizen in de Klinkerbuurt 1, hierboven nog afgebeeld in een impressie, zullen naar verwachting voor de zomer van 2017 opgeleverd zijn. Er zijn nog verschillende huizen te koop.

Wil je meer informatie ontvangen over de Schoemaker Plantage? Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen

>> Vond je dit artikel leuk? Lees dan ook eens: Illustrator Mankaiii brengt stad en natuur samen op de Schoemakerloods

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

 

  • De start bouw van de Klinkerbuurt 1 in 12 foto’s.

“Schoemaker Plantage; Nieuwbouw koophuizen in Delft”

Contactpersonen Schoemaker Plantage

Lisette Beurskens
Van Silfhout en Hogetoorn B.V.

Lisette Beurskens

Corrine Juffermans
Olsthoorn Makelaars

Corrine Juffermans