Delft
Uitgelicht De Plantage
De Plantage
Uitgelicht De Plantage
Uitgelicht De Plantage
Thuis
De Plantage
De Plantage
Delft

Tijn maakt van Schoemakerloods een kunstwerk

Sanna Helmer op 16 september

De oude TNO-loodsen in Schoemaker Plantage kunnen wel een likje verf gebruiken. “Of zullen we het creatiever aanpakken?”, vroeg het projectteam zich af. Dat idee viel in goede aarde, dus vroegen we kunstenaars uit Delft om een voorstel te maken voor het ‘versieren’ van de loodsen. We kregen diverse aanmeldingen, waaronder die van Tijn Noordenbos.

Lees meer »
De Plantage

Schoemaker Plantage aan de Middelandse Zee

Rico den Burger op 12 september

Voor heel even leek de Schoemaker Plantage vrijdagavond aan de Middellandse Zee te liggen. De Portugese wijnen van Duurt’s Wijnen, Griekse specialiteiten van De Griekse Olijf en ondergaande zon zorgden voor een tropische sfeer in de nieuwste woonbuurt van Delft. Hieronder de foto’s van deze geslaagde middag.

Lees meer »
Thuis

Kijkmiddag: Hoe groot is de grootste kamer?

Rico den Burger op 2 september

Het Schoemakerteam nodigt je uit voor een kijkmiddag in Ridderkerk. De huizen van het project Riederwerf in Ridderkerk komen van binnen overeen met de gezinshuizen in de Schoemaker Plantage. Door deze huizen te bezoeken kun je inspiratie opdoen voor je eigen huis.

Lees meer »
Thuis
Delft
Delft
Delft
De Plantage
Thuis

Zó haal je de zomer in huis

Rico den Burger op 24 augustus

Het is zomer in Nederland en dus is het buiten groener dan ooit. En die groene buitenwereld met bijbehorende temperaturen geeft ons energie. Heerlijk toch? Wij vragen ons dan ook af of we de zomer van buiten mee naar binnen kunnen nemen. Zodat we er nog langer van kunnen genieten. Hoe halen we de zomer in huis? Daar zijn een aantal manieren voor en die zetten we in deze blog vol inspiratie voor je op een rijtje!

Lees meer »
Delftse Stoep 2.0Thuis

Wat is de Delftse Stoep 2.0

Sanna Helmer op 24 augustus

Deze blog is een ode aan de Delftse stoep. De Delftse stoep – afkomstig uit de Delftse School – is voor ons een symbool van het leven. Op een Delftse stoep ontmoeten we nieuwe mensen en genieten we tegelijkertijd met diegene die we liefhebben. We drinken er een goed glas wijn en kijkend naar onze spelende kinderen, overdenken we het goede leven. Maar is dit wel de historische functie van een Delfste Stoep? Dat vragen we aan Johan Snel, stedenbouwkundige en conceptontwikkelaar bij AM.

Lees meer »
Voldaan BuitenkeukenDe Plantage
De Plantage

Schoemaker Plantage binnenkort uniek 'restaurant' rijker

Sanna Helmer op 10 augustus

De foodtruckfestivals zijn hot. Dat mag duidelijk zijn. Zelf ben ik een groot liefhebber. Lekker rondhangen, langs de verschillende eettentjes struinen en luisteren naar muziek. Maar wist je dat Delft binnenkort een plek rijker is waar je meerdere dagen per week in zo’n setting met vrienden of familie kunt genieten van een hapje en drankje?

Lees meer »
De Plantage

Kom naar de Delftse BBQ in de Schoemaker Plantage

Sanna Helmer op 2 augustus

20 augustus organiseren we een gezellige BBQ in Schoemaker Plantage. Je bent ontzettend welkom om tussen 13.00 en 16.00 uur te komen genieten van overheerlijke hapjes en drankjes. De BBQ houden wij bij Schoemakerloods, bereikbaar via de Schoemakerstraat 97K in Delft. Neem familie, vrienden en kinderen mee, zodat we er met elkaar een feest van kunnen maken.

Lees meer »
Delft
Delft

Delft door de ogen van Willem

Sanna Helmer op 29 juli

Willem Overgaag is geboren en getogen Delftenaar weet alles van de stad. En de stad weet ook veel over Willem, want Willem is door heel Delft bekend. Daarom hebben we Willem uitgenodigd voor een gesprek en bekijken we Delft door zijn ogen.

Lees meer »
Delft

Delftse Picknick

Sanna Helmer op 29 juli

Locatie gewijzigd! Omdat de weersvoorspelling voor aanstaande zondag niet picknickkleed ‘proof’ is picknicken wij in en om de Schoemakerloods aan lange tafels, bereikbaar via Schoemakerstraat 97K.

Lees meer »
Delft

De leukste evenementen in Delft – juli

Rico den Burger op 29 juli

9 juli begint de schoolvakantie en dat betekent: tijd voor leuke dingen met het hele gezin of vriendenkring. Maar wat valt er allemaal te beleven in Delft? Een ding is zeker: ook in de zomer is Delft een levendige stad. We gaan er bij Delfstestoepen.nl vanuit dat het weer ons niet in de steek laat en dus zetten we de leukste evenementen op een rij.

Lees meer »
Delft

De leukste kinderopvang van Delft: Plukkebol

Sanna Helmer op 27 juli

Plukkebol is misschien niet de grootste kinderopvang van Delft, maar sowieso de leukste. In ons redactieteam wordt enthousiast gesproken over de eigenaren Rob Vullings en Mark Siep. Ik ben benieuwd. Op een vrijdagochtend rijd ik naar Delft en parkeer mijn auto op het grote parkeerterrein van de deur. Handig!

Lees meer »
Delft

Deze man maakt de lekkerste pita gyros van Delft

Sanna Helmer op 27 juli

De nieuwe woonwijk Schoemaker Plantage heeft een interessante historie. Vroeger was het gebied het werkterrein van TNO. Dat stukje historie zie je terug door een aantal loodsen die er nog staan. Die loodsen staan er maar tijdelijk, maar nog lang genoeg om er gebruik van te maken! In deze loodsen opende op 23 mei De Griekse Olijf. De Griekse Olijf bij de TU “De Griekse Olijf is een delicatessenzaak. Ze verkopen uit Griekenland geïmporteerde (vaak biologische) producten en pita gyros.

Lees meer »
Delft

Dit wordt het nieuwste park van Delft

Sanna Helmer op 27 juli

Het nieuwste park van Delft is een plek waar je lekker kunt luieren op een grasheuvel terwijl je uitkijkt op een groepje mensen die tai chi’en. Verderop doen een paar kinderen bomentikkertje en ondertussen zie je de buurman voorbij joggen. Dit park is toekomstmuziek, maar het komt er echt. Midden in de TU-wijk om precies te zijn. En je kunt er nog wonen ook!

Lees meer »
Delft
Delft
Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Yvonne Hoebee
Van Silfhout en Hogetoorn B.V.
Oude Delft 110-A
2611 CE Delft
015 212 5288info@vansilfhout.nl

Yvonne Hoebee

Corrine Juffermans
Olsthoorn Makelaars
Santiagosingel 1
2548 HN 'S-GRAVENHAGE
070-3084656nieuwbouw@olsthoornmakelaars.nl

Corrine Juffermans
Ligging van het project